Zespół Szkolno-Przedszkolny nr 8
Szkoła Podstawowa nr 34 im. S.Dubois w Warszawie

Jadłospis

11/11/2019 - 15/11/2019

 

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek

11/11/2019

 

!

 

DZIEŃ WOLNY

 

 

 !

Wtorek

12/11/2019

 

Bułka, masło, wędlina, papryka.

Płatki na mleku.

Herbata z cytryną.   

(50g/5g/20g/30g/250ml)

(1,7) 

Zupa krupnik/300ml.

Makaron penne z pomidorami, bazylią i serem parmezan/220g.

Bar sałatkowy: kapusta czerwona-jabłko, marchew (słupki).

Kompot/250ml.

(1,7,9)

Bułka, masło, jajko na twardo.

Herbata.

(50g/5g/20g/30g)

(1,3,7)

Środa

13/11/2019

Wybór kanapek: pieczywo mieszane, masło, wędlina, twarożek ze szczypiorem, pomidor.

Kawa na mleku, herbata.

(50g/5g/20g/20g/30g)

(1,7) 

Zupa krem z dyni z makaronem/300ml.

Klops w sosie pomidorowym/100g, ziemniaki/150g.

Bar sałatkowy: kalafior gotowany, sałata-sos winegret, papryka (słupki).

Woda z cytryną/250ml.

(1,3,7,9)

Kisiel z jabłkiem.

Herbatniki.

Czwartek

14/11/2019

 

Bułka, masło, wędlina, papryka.

Makaron na mleku.

Herbata z cytryną.

(50g/5g/20g/30g/250ml)

(1,7)

Zupa barszcz czerwony/300ml.

Gulasz z fileta kurczaka z warzywami/100g, kasza jęczmienna/150g.

Bar sałatkowy: fasolka szparagowa, pekińska-żurawina, pomidor (ćwiartki).

Kompot/250ml. (1,7,9)

 Drożdżówka.

Piątek

15/11/2019

 

Wybór kanapek: pieczywo mieszane, masło, wędlina, ser żółty, pomidor.

Kawa na mleku, herbata.

(50g/5g/20g/20g/30g)

(1,7)

Zupa fasolowa/300ml.

Kotlet rybny/100g, ziemniaki/150g.

Bar sałatkowy: brokuła gotowana, kapusta kwaszona-marchew, ogórek kwaszony (słupki).

Woda z cytryną/250ml.

(1,3,4,7,9)

Sok marchewkowo-owocowy.