KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Rekrutacja

Rekrutacja do szkół ponadpodstawowych w roku szkolnym 2021/2022

HARMONOGRAM  działań ucznia  szkoły podstawowej  w ramach elektronicznej  rekrutacji do szkół  ponadpodstawowych prowadzonych przez m.st. Warszawę

Harmonogram został opracowany w oparciu o terminy postępowania rekrutacyjnego ogłoszone na stronie internetowej  MEiN: https://www.gov.pl/web/edukacja-i-nauka/terminy-rekrutacji-do-szkol

TERMINY postępowania rekrutacyjnego i składania dokumentów do klas pierwszych szkół ponadpodstawowych


Rekrutacja do klas pierwszych w szkołach podstawowych w 2021/2022

Dla dzieci z obwodu szkoły nie obowiązują kryteria, przyjmowane są poprzez zgłoszenie.


Rekrutacja do przedszkoli i oddziałów przedszkolnych w szkołach podstawowych w 2021/2022

Wyprawka dla Pierwszoklasisty

Lista rzeczy niezbędnych

  1. Zeszyty (podpisane): zeszyt do korespondencji, 16 kartkowe w trzy linie (czerwone i niebieskie) 2 szt., 16 kartkowe w kratkę 2 szt.
  2. Piórnik, a w nim: 2 ołówki, kredki ołówkowe, linijka, temperówka, gumka, klej w sztyfcie, nożyczki z zaokrąglonymi końcami.

Materiały, które będą w sali lekcyjnej (podpisane)

  1. Farby plakatowe + 2 pędzle o różnej grubości.
  2. Farby akwarelowe.
  3. Blok rysunkowy biały i kolorowy A4
  4. Blok techniczny biały i kolorowy A4
  5. Papier kolorowy (do wycinanek)
  6. Bibuła kolorowa (biała, zielona, czerwona, niebieska, żółta)
  7. Teczka z gumką (na prace plastyczne)
  8. Papier do ksero (2 ryzy na rok szkolny)
  9. Strój gimnastyczny (biała koszulka, spodenki czarne lub granatowe, buty sportowe, worek)
  10. Obuwie na zmianę + worek na buty (do chodzenia po szkole)